Gvite won't run on windows 10



  • i have uninstall all Microsoft visual C++ from 2008 to 2015 ... and restart my pc then i download all of them from 2005 to 2019 and do restart then i tried to run gvite latest version and showing up this error... before the uninstallation the givte working fine after that giving me this error 😞

    nager
    Prepare the Node success!!!
    panic: runtime error: invalid memory address or nil pointer dereference
    [signal 0xc0000005 code=0x0 addr=0x48 pc=0x7d8cee]
    
    goroutine 33 [running]:
    github.com/vitelabs/go-vite/ledger.(*SnapshotBlock).Producer(0x0, 0x0, 0x0, 0x0)
            /Users/jie/Documents/vite/src/github.com/vitelabs/go-vite/ledger/snapshot_block.go:215 +0x3e
    github.com/vitelabs/go-vite/pool.(*pool).checkIrreversible(0xc000360140, 0xc00200c780, 0xc0049188c0, 0x11, 0x0)
            /Users/jie/Documents/vite/src/github.com/vitelabs/go-vite/pool/pool_fork_checker.go:294 +0x181
    github.com/vitelabs/go-vite/pool.(*pool).getLatestIrreversible(0xc000360140, 0x0, 0x19, 0x1531600, 0xc0031031a0, 0x0, 0x0, 0x0)
            /Users/jie/Documents/vite/src/github.com/vitelabs/go-vite/pool/pool_fork_checker.go:275 +0x231
    github.com/vitelabs/go-vite/pool.(*pool).getLatestIrreversibleBlock(0xc000360140, 0x0, 0xc003377e00, 0x0, 0x0)
            /Users/jie/Documents/vite/src/github.com/vitelabs/go-vite/pool/pool_fork_checker.go:241 +0xd1
    github.com/vitelabs/go-vite/pool.(*pool).updateIrreversibleBlock(0xc000360140, 0xc00a8f6080, 0xc010005e48)
            /Users/jie/Documents/vite/src/github.com/vitelabs/go-vite/pool/pool_fork_checker.go:198 +0x342
    github.com/vitelabs/go-vite/pool.(*pool).GetIrreversibleBlock(0xc000360140, 0x1538680)
            /Users/jie/Documents/vite/src/github.com/vitelabs/go-vite/pool/pool_fork_checker.go:300 +0x32
    github.com/vitelabs/go-vite/net.(*cacheReader).cleanLoop(0xc0095b42c0)
            /Users/jie/Documents/vite/src/github.com/vitelabs/go-vite/net/sync_cache_reader.go:793 +0x187
    created by github.com/vitelabs/go-vite/net.(*cacheReader).start
            /Users/jie/Documents/vite/src/github.com/vitelabs/go-vite/net/sync_cache_reader.go:251 +0xf7
    
    


  • this problem is the extreme case caused by the gvite ledger, and can be solved by restarting gvite,
    or by deleting the ledger file.



  • i have solved the problem by deleting Gvite folder in this directory [ C:\Users\User1\AppData\Roaming\GVite ] then after restart the computer the Gvite working perfectly 😁


Log in to reply
 

Suggested Topics